مبانی آموزش aws از پایه
پیش از شروع مبحث آموزش رایانش ابری، یعنی «آموزش aws» ابتدا به بیان پیشگفتار میپردازیم. آمازون یکی از مهمترین شرکتهای تجارت الکترونیک است که در سال ۱۹۹۴ در شهر سیاتل واشنگتن شروع به کار کرد. در ابتدا این سایت فقط برای فروش کتاب راه اندازی شد، اما امروزه طیف گستردهای از محصولات را پوشش میدهد. محاسبات ابری که به معنای ارائه خدمات نوین آنلاین مثل سرورها، نرم افزارها و پایگاههای داده به کاربران فضای مجازی است. امروزه آمازون این نوع از خدمات را با عنوان aws به کاربران خود ارائه میدهد تا بتوانند بدون نیاز به ذخیرهسازی دادهها بر روی دستگاههای محلی، اطلاعات را در فضایی نامحدود نگهداری کنند.
در سال 2021 هزاران شرکت برنامههای خود را بر روی AWS میزبانی کردهاند و در حال حاضر نیز بیش از 200 سرویس و 2000 ویژگی در این سرویس از آمازون وجود دارند. در ادامه آموزش aws از صفر تا صد را برای شما عزیزان ارائه میکنیم.
aws چیست؟
آموزش aws که مخفف عبارت Amazon Web Services است، به معنای سرویس رایانش ابری آمازون است. این نوع از خدمات آمازون در سال ۲۰۰۴ توسط بنیامین بلک و کریس پینک هام به منظور افزایش بهرهوری عملیاتی وب سایت آمازون توسعه داده شد. در ابتدا مراکز داده وب سایت آمازون در مناطق محدودی قرار داشتند، اما از سال ۲۰۱۹ میلادی به ۲۰ منطقه جغرافیایی گسترش یافت. این سیستم ۶ منطقه در آمریکای شمالی، یک منطقه در آمریکای جنوبی، ۵ منطقه از اروپا و آفریقا و ۸ منطقه در آسیا را پوشش میدهد. هر یک از این مناطق در کشورهای مختلفی قرار دارند و شامل یک یا چند مرکز داده هستند. در سال ۲۰۱۴ میلادی آمازون گستره پوشش سیستم رایانش خود را تا ۲۸ منطقه با ۴.۱ میلیون سرور افزایش داد.
بنابراین میتوانیم بگوییم که آمازون از نظر ارائه خدمات رایانش ابری، یکی از قدرتمندترین زیرساختهای فیزیکی را در اختیار دارد و به همین دلیل بسیاری از شرکتها نتوانستهاند با آمازون رقابت کنند. یکی از جدیدترین نوآوریهای جدید آمازون، Simple Storage Service است که به آن S3 نیز میگویند. کاربرد این سرویس در قرار دادن اپلیکیشنهای مختلف در فضای ابری است که آمازون با این تکنولوژی جدید توانست ۱۸۰ هزار مشتری جدید جذب کند.
این پلتفرم با ترکیبی از زیرساختها، امکاناتی همچون قدرت محاسباتی، ذخیره سازی داده و تولید محتوا را به طور نامحدود برای شما فراهم میکند. یکی از مهمترین مزایای داشتن فضای ابری، کم شدن هزینههای مربوط به مالکیت و نگهداری زیرساختهای اطلاعاتی توسط شرکتها است. به همین خاطر شرکتهای بزرگ از امکانات فضای ابری در زمینههای مختلفی استفاده میکنند و همچنین در تلاشاند تا فضای ابری مختص به خود را توسعه دهند و به بازار عرضه کنند.
آشنایی با امکانات و آموزش aws
برای آموزش AWS از صفر تا صد، میبایست با امکاناتی که آمازون برای خدماتش ارائه میدهد آشنا شوید. سرویسهای AWS تنها پلتفرم انجام محاسبات ابری نیست، بلکه مجموعه خدمات آن سرویسهای زیادی را به کاربران خود ارائه میکند. از جمله خدمات این سرویس میتوان به پردازش، شبکهسازی، ذخیرهسازی، توسعه اپلیکیشن موبایلی و … اشاره کرد. این سرویس رایانش ابری، خدمات خود را در زمینه پردازش محاسبات به صورت ابر محاسبه الاستیک، لامبدا، آمازون لایت سیل و بینزتاک الاستیک ارائه میدهد.
همچنین خدمات S3 امکان ذخیرهسازی اطلاعات را به گونهای در اختیار کاربران قرار میدهد تا بتوانند از فضای 5 گیگابایتی برای دادههایشان پشتیبانی بگیرند. البته سرویسهای ذخیرهسازی بلند مدت آمازون با نامهای یخچال آمازون یا Amazon Glacier و بلوک منعطف آمازون یا Amazon Elastic Block Store نیز ارائه میشوند. خدمات دیگر سرویسهای آمازون مربوط به امکانات شبکه سازی است. استفاده از این خدمات امکان تحت کنترل قرار دادن ابر AWS را برای کاربران فراهم میکند تا با استفاده از بازارهای آمازون در ترافیک شبکه تعادل برقرار کنند. از دیگر خدمات سرویسهای رایانش ابری میتوان به Amazon Aurora، Amazon DYNAMODB، Amazon RDS و Amazon Redshit اشاره کرد.
یکی دیگر از امکانات این سیستم، برقراری امنیت در ایجاد دسترسی به دادههای کاربران است. علاوه بر این آمازون سیستمهای مختلفی را برای پیام رسانی با نامهای SQS, SNS و SES ارائه میکند. هر سه این سرویسها امنیت بالایی دارند و بسیار قابل اعتماد هستند.
برنامهنویسها با استفاده از زبانهای برنامهنویسی همچون اندروید، iOS، جاوا، ++C، پایتون، PHP، روبی و NodeJS برای توسعه این اپلیکیشنها کمک میگیرند. آمازون همچنین در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارد و خدماتی همچون تبدیل متن به گفتار، تحلیل تصاویر و سیستم ماشین لرنینگ را بر اساس خدمات ابری ارائه میدهد.
چگونه از سرویس رایانش ابری استفاده کنیم؟
مهمترین مرحله در آموزش AWS از صفر تا صد، آشنایی با چگونگی استفاده از این سرویس است. برای استفاده از سرویس رایانش ابری آمازون، ابتدا باید در سایت aws.amazon.com یک حساب کاربری ایجاد کنید. پس از ایجاد کاربریتان در قسمت «من یک مشتری هستم» ایمیل خود را وارد کنید و بر روی گزینه ورود کلیک نمایید. در صفحه جدید تمام اطلاعات را وارد کنید و سپس گزینه «create account» را بزنید. سپس در صفحه بعدی، اطلاعات شخصیتان را وارد کنید.
در مرحله بعدی سیستم از شما اطلاعات کارت اعتباریتان را میخواهد که بعد از ثبت آن به مرحله بعد خواهید رفت. سپس AWS از شما شماره تلفنی میخواهد که باید در قسمت «call me now» وارد کنید. پس از تایید شماره تلفن، سیستم AWS با شما تماس میگیرد و از شما میخواهد یک کد پین وارد کنید و طرح مد نظرتان را در AWS انتخاب نمایید. دقت کنید که طرح انتخابی شما باید مناسب کاربری باشد که در سرویس رایانش ابری دارید. با انجام مراحل بالا، شما یک حساب کاربری در AWS ایجاد کردهاید و میتوانید با وارد شدن به حساب کاربریتان از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید