پکیج چیست؟ چه انواعی دارد و تفات پکیج ها چیست؟
در گذشته از موتورخانه برای تجهیزات گرمایشی شوفاژ و رادیاتور استفاده میشد که علاوه بر هزینه بالا، نیاز به مکان مجزایی نیز داشتند. اما با پیشرفت تکنولوژی امروزه از پکیج به جای موتور خانهها استفاده میشود که مشکل هزینه بالا و نیاز به فضای زیاد را نیز ندارد. در واقع پکیج نوعی سیستم گرمایشی پرکاربرد است که کار موتورخانه و آبگرمکن را با هم انجام میدهد. این وسیله ابزاری است برای نصب و راه اندازی سیستمهای گرمایشی که با آب گرم سر و کار دارند همچون شوفاژ، فن کوئل، رادیاتورهای قرنیزی و گرما از کف. در ادامه با انواع پکیجها، اجزای تشکیل دهنده آنها و نحوه عملکردشان بیشتر آشنا خواهیم شد.
انواع پکیج
پکیج ها بر اساس مشخصات به دسته بندی های مختلفی تقسیم میشوند تا خریداران با توجه به نیازهای خود بهترین پکیج را با مناسب ترین ویژگی ها انتخاب و تهیه کنند. در این بخش به طور خلاصه با تقسیم بندی های پکیج ها آشنا خواهیم شد:
- محل نصب: پکیجها بر اساس محل نصبشان به سه دسته دیواری، زمینی و ایستاده تقسیمبندی میشوند. البته نوع دیواری و زمینی پکیجها بیشترین کاربرد را نسبت به دیگر انواع این محصول دارند.
- نوع سوخت در پکیجها: این محصول از نظر سوخت مصرفی در انواع مختلف گازوئیلی، دو گانه سوز، سه گانه سوز و برقی طراحی و تولید میشود.
- نوع خروجی آلایندهها: پکیجها از نظر خروجی آلایندهها به دو شکل فن دار و بدون فن تقسیم بندی میشود.
- تعداد مبدل: پکیجها در ساختار فنی خود بخشی به نام مبدل دارند و به دو دسته کلی تک مبدله و دومبدله تقسیمبندی می شود.
در یک دسته بندی دیگر، میتوانیم پکیجها را به دو صورت زمینی و دیواری تقسیمبندی کنیم. در ادامه ویژگیهای هر یک از این مدلها را با هم مقایسه خواهیم کرد:
پکیج زمینی
این نوع از پکیجها یک مخزن ذخیره آب دارند که داخل آنها همیشه آب گرم وجود دارد. پس از این که مخزن خالی شود، دوباره به صورت اتوماتیک آب گرم وارد آن میشود. طراحی پکیجهای زمینی به گونهای است که برای فضاهای با حیاط بسیار بزرگ مناسباند.
پکیج دیواری
پکیجهای دیواری به خاطر کم جا بودن از پرطرفدارترین انواع این محصول است. سنسورهایی که در این نوع پکیجها وجود دارند، باعث گرم شدن آب میشوند. این نوع از پکیجها مناسب آپارتمانها و ساختمانهای اداری با متراژ کم هستند.
تفاوت پکیج دیواری و زمینی
نکته مهم در مورد پکیجهای زمینی و دیواری، نوع سوخت آنها است که یکی از انواع برقی، گازی، دوگانه و سه گانه سوز است. پکیجهای برقی و گازی تقریبا بدون صدا کار میکنند و به شکل دیواری طراحی و تولید میشوند. نوع دو گانه پکیجها را باید در فضایی خارج از منزل نصب کرد. پکیجهای گازوئیلی فقط به صورت زمینی تولید میشوند و حتما باید فضایی مثل موتورخانه یا انبار را به نصب آنها اختصاص داد.
عملکرد پکیجها
پکیجها با توجه به فصلهای مختلف سال، دو عملکرد تابستانی و زمستانی دارند. در ادامه بیشتر با هر یک از این موارد آشنا خواهیم شد:
- عملکرد تابستانی
در این حالت پکیج وقتی که به آب گرم نیاز داشته باشد، به صورت اتوماتیک به کار میافتد. در واقع وقتی شیر آب گرم باز میشود عبور جریان از روی سنسور و ایجاد فشار، میکروسوئیچ آن را فعال میکند. سپس با ارسال فرمان به شیر سه طرفه آب به مدل حرارتی هدایت میشود.
- عملکرد زمستانی
پکیجهای دیواری در فصل زمستان آب گرم مورد نیاز گرم کننده رادیاتورها را تامین میکند. در این حالت با بستن شیر آب گرم، شیر سه طرفه برقی به صورت اتوماتیک آب گرم مورد نیاز مدار گرم کننده را به سمت مدار رادیاتور هدایت میکند.
اجزای پکیج چیست؟
پکیجها اجزا و قطعات مختلفی دارند که هر کدام از آنها وظایف خاصی را برعهده دارند. قطعات سازنده پکیجها با توجه به وظایفشان به چهار دسته برد الکترونیکی، سنسورها، مجری فرمان و قطعات مکانیکی تقسیمبندی میشوند. قطعاتی همچون سنسورهای حرارتی و ترموستات جزو سنسورها یا حسگرها و سیرکولاتور به حساب میآیند. همچنین شیر سه طرفه و شیر موتوری نیز در دسته قطعات مجری فرمان در پکیجها قرار میگیرند. البته قطعات مکانیکی پکیجها نیز شامل مبدل حرارتی، مشعل یا برنر و منبع انبساط میشوند.
جمعبندی
در این مقاله از سایت … در مورد پکیج، اجزای سازنده و انواع آن صحبت کردیم. گفتیم هر یک از انواع این محصول گرمایشی با توجه به محل مورد نیاز برای نصب و سوخت، در دسته زمینی و دیواری تقسیم بندی میشوند. امیدواریم این مقاله راهنمای خوبی برای شما در انتخاب و خرید انواع پکیج باشد. اگر در مورد این محصول یا انواع آن سوالی دارید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید. همچنین میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما برای خرید انواع پکیجهای دیواری و زمینی هستند.
پیشنهاد معلم:
دیدگاهتان را بنویسید