آموزش رفع مشکل بوت شدن کامپیوتر به بایوس
آیا دستگاه ویندوزی شما هر بار که آن را مجدداً راهاندازی میکنید، مدام به بایوس بوت میشود؟ عوامل متعددی میتوانند مسئول این امر باشند، مانند فشار دادن کلید بوت روی صفحه کلید، اجرای بایوس قدیمی، اتصال نادرست درایو سیستم عامل، ترتیب بوت اشتباه یا مشکل باتری CMOS.
اگر در بوت شدن مکرر سیستم عامل مشکل دارید و میخواهید دستگاه شما به جای بایوس به ویندوز بوت شود، در اینجا چند بررسی و راه حل وجود دارد که میتوانید اعمال کنید.
1. جدا کردن لوازم جانبی و تخلیه بار استاتیک
قطع کردن لوازم جانبی و تخلیه بار استاتیک، مشکل مورد بحث برخی از کاربران را برطرف کرده است. بنابراین، قبل از انجام هرگونه راه حل دیگر، تمام لوازم جانبی را از دستگاه خود جدا کنید و دکمه پاور را به مدت نیم دقیقه فشار دهید تا الکتریسیته ساکن تخلیه شود. پس از آن، دستگاه خود را مجدداً راه اندازی کنید. اگر دوباره به بایوس بوت شد، شروع به اعمال راه حلهای باقی مانده کنید.
2. انجام یک راه اندازی مجدد سریع از بایوس
اگرچه بسیار ساده به نظر میرسد، اما راه اندازی مجدد کامپیوتر پس از ذخیره تنظیمات بایوس معمولاً دستگاه را به ویندوز بوت میکند که ممکن است به رفع مشکل کمک کند. بنابراین، پس از بوت شدن دستگاه شما در بایوس، هیچ تغییری ایجاد نکنید؛ تغییرات را ذخیره کرده و از بایوس خارج شوید. پس از آن، ممکن است دستگاه شما یک بار مجدداً راهاندازی شود و این بار مستقیماً به ویندوز بوت شود.
حتی اگر این راه حل کار کند، یک راه حل دائمی نیست، زیرا هر بار که آن را روشن میکنید، باید ویندوز را از طریق بایوس مجدداً راهاندازی کنید، که میتواند آزاردهنده باشد. برای یک راه حل دائمی، به اعمال راه حلهای باقی مانده ادامه دهید.
۳. مطمئن شوید که کلید بوت فشرده نشده است
بوت شدن به بایوس نیاز به فشار دادن یک کلید خاص روی صفحه کلید دارد که تقریباً برای هر سازنده لپتاپ ویندوزی متفاوت است. اگر با آن آشنا نیستید، راهنمای ما در مورد نحوه ورود به بایوس، کلید صحیح ورود به بایوس در لپتاپهای سازندگان مختلف را پوشش میدهد.
هنگامی که این دکمه فشرده میشود، ویندوز پس از روشن شدن به جای سیستم عامل، به بایوس بوت میشود. بنابراین، اگر دستگاه شما به طور خودکار به بایوس بوت میشود، ممکن است این کلید هنگام فشار دادن روی صفحه کلید گیر کرده باشد و به رایانه شما دستور بوت شدن به بایوس را داده باشد.
بنابراین، مطمئن شوید که کلید بوت روی صفحه کلید شما فشرده نشده است. اگر ذرات گرد و غبار روی آن وجود دارد، آنها را پاک کنید و چندین بار کلید را فشار دهید تا مطمئن شوید چیزی گیر نکرده است.
۴. مطمئن شوید که درایو حاوی سیستم عامل به برق وصل است
اگر دستگاه شما درایو قابل بوت حاوی سیستم عامل شما را پیدا نکند، میتواند وارد بایوس شود. معمولاً این اتفاق زمانی میافتد که هارد دیسک کامپیوتر شما قطع میشود یا به دلیل مشکل سختافزاری دیگر توسط دستگاه شما شناسایی نمیشود.
بنابراین، باید مطمئن شوید که درایو شما متصل و توسط سیستم شما قابل شناسایی است و باعث نمیشود که دستگاه شما وارد بایوس شود. از آنجایی که رابطهای بایوس اکثر لپتاپها بین تولیدکنندگان متفاوت است، فرآیند بررسی آن متفاوت است.
کاربرانی که با این مشکل در دستگاه Dell مواجه میشوند باید به برگه اطلاعات سیستم در بایوس بروند و زیر اطلاعات دستگاه را جستجو کنند.
مطلب مرتبط:
اگر درایوی را که سیستم عامل شما روی آن نصب شده است نمیبینید، مطمئن شوید که به درستی متصل شده است. اگر درایو شما متصل است اما توسط دستگاه شما قابل شناسایی نیست، باید آن را بررسی کنید تا ببینید آیا مشکل سختافزاری وجود دارد یا خیر. با این حال، اگر درایو حاوی سیستم عامل شما در آنجا فهرست شده است، به مرحله بعدی بروید.
۵. بررسی توالی بوت
توالی بوت به ترتیبی اشاره دارد که دستگاه شما به دنبال دادههای قابل بوت میگردد. توصیه میشود دستگاه حاوی سیستم عامل خود را در بالای توالی نگه دارید، به خصوص اگر چندین دستگاه ذخیرهسازی متصل دارید. با این کار، دستگاه شما میتواند به سرعت دادههای قابل بوت را پیدا کرده و سیستم عامل خود را بوت کند.
اگر درایو حاوی سیستم عامل شما در مرحله قبل متصل به نظر میرسد، مطمئن شوید که در توالی بوت در ابتدا قرار دارد. برای بررسی این موضوع در یک دستگاه Dell، Boot Sequence را از نوار کناری سمت چپ انتخاب کنید. پس از آن، Legacy را در زیر Boot List Option انتخاب کنید و مطمئن شوید که درایو مورد نظر شما در توالی بوت در ابتدا ظاهر میشود.
اگر انتخاب نشده است، روی دکمه فلش کلیک کنید و درایو حاوی سیستم عامل خود را به بالا منتقل کنید.
۶. غیرفعال کردن راهاندازی سریع
ویژگی راهاندازی سریع در ویندوز، سیستم را به حالت خواب زمستانی میبرد و فایلها را سریعتر بارگذاری میکند. به طور خلاصه، به بوت شدن سریعتر ویندوز کمک میکند. اگرچه این قابلیت در زمان کاربران صرفهجویی زیادی میکند و به آنها کمک میکند تا سریع به کار خود بازگردند، اما مشخص است که هنگام بوت شدن، مشکلات آزاردهندهای ایجاد میکند. اغلب، غیرفعال کردن این ویژگی، اکثر این مشکلات را برطرف میکند.
اگر میتوانید از طریق بایوس وارد ویندوز شوید، راهنمای ما در مورد فعال و غیرفعال کردن Fast Startup میتواند به شما در غیرفعال کردن این ویژگی کمک کند. با این حال، اگر در صفحه بایوس گیر کردهاید و نمیتوانید وارد ویندوز شوید، میتوانید Fast Startup را از آنجا نیز غیرفعال کنید. برای این کار، برای دستورالعملهای غیرفعال کردن Fast Startup از بایوس، به وبسایت سازنده لپتاپ خود مراجعه کنید.
7. بهروزرسانی بایوس
بایوس قدیمی همچنین میتواند مانع از بوت شدن صحیح ویندوز شود. این مورد، بیشترین علت نادیده گرفته شده برای اکثر مشکلات بوت شدن است. بنابراین، برای اطمینان از اینکه مشکل مورد بحث به دلیل بایوس قدیمی ایجاد نشده است، باید آن را به آخرین نسخه ارتقا دهید.
بنابراین، اگر میتوانید از طریق بایوس وارد ویندوز شوید اما هنگام راهاندازی مجدد دوباره با این مشکل مواجه میشوید، به راهنمای ما در مورد نحوه بهروزرسانی بایوس UEFI در ویندوز مراجعه کنید. اگر نمیتوانید ویندوز را بوت کنید، باید به روشهای دیگر بهروزرسانی بایوس متوسل شوید.
۸. تعویض یا دوباره قرار دادن باتری CMOS
باتری CMOS، سیستم عامل BIOS را در لپتاپ تغذیه میکند. اگر نمیتوانید ویندوز را بوت کنید، باتری CMOS خراب نیز میتواند مقصر باشد. اغلب، فقط برداشتن و دوباره قرار دادن باتری مشکل را حل میکند؛ با این حال، چند تنظیمات، از جمله تاریخ و زمان را بازنشانی میکند. در صورت خراب بودن باتری، ممکن است نیاز به تعویض آن داشته باشید.
اگر میخواهید درباره باتری CMOS و نحوه برداشتن آن بیشتر بدانید، به راهنمای ما در مورد باتری CMOS مراجعه کنید.
اجازه ندهید کامپیوتر ویندوزی شما به BIOS بوت شود
مشاهده بوت شدن مستقیم دستگاه به BIOS به جای ویندوز میتواند بسیار ناامیدکننده باشد. امیدواریم راهحلهای فوق به شما کمک کند تا با موفقیت مشکل را حل کرده و به ویندوز بوت شوید. اگر راهحلهای فوق کارساز نبودند، ویندوز را تعمیر یا دوباره نصب کنید. اگر این هم کارساز نبود، لپتاپ میتواند مشکل سختافزاری داشته باشد، بنابراین آن را برای بررسی نزد یک تکنسین ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید